“Flaster pumpa Equil: Inovacija u Upravljanju Dijabetesom”
Equil pumpa donosi revolucionarno iskustvo u upravljanju dijabetesom, postavljajući nove standarde u praktičnosti i udobnosti. Prednosti Equil flaster inzulinske pumpe su njena kompaktnost, veličina, mala težina (23g), bez kateterska dostava inzulina, moguće direktno postavljanje na pet različitih dijelova tijela, te niz funkcionalnosti koje je čine izuzetno poželjnom među korisnicima. Fokus na dizajn bez katetera, nudi  slobodu kretanja korisnicima Equil flaster pumpe.  Kompaktne dimenzije i mala težina pumpe, čine je trenutno najmanjom i najlakšom inzulinskom pumpom na tržištu. Direktno postavljanje, smanjujue nelagodu i pruža korisnicima diskretnu primjenu inzulina. Mogućnost postavljanja na pet dijelova tijela, pruža novi vid udobnosti i prilagodljivosti individualnim potrebama, a diskretan rad pumpe korisnicima omogućava suptilnu i neprimjetnu upotrebu. Praktičnost i pouzdanost Equil flaster pumpe omogućava korisnicima rekreativne aktivnosti, što je čini nezamjenjivim za korisnike sa aktivnim stilom života. Equil flaster pumpe posjeduju izuzetnu preciznost  uz najmanju dozu od 0,025U. Praktičan interfejs visoke tehnologije, pruža korisnicima mogućnost upravljanja dozama inzulina na jednostavan način. Equil pumpa je sinonim za vrhunsku tehnologiju u području inzulinskih pumpi, a inovativne karaktiristike i prednosti koje nudi, ne samo da poboljšavaju kvalitet života korisnika, nego postavljaju nove standarde u pristupu zdravstvene zaštite.

Terapijske koristi primjene flaster inzulinske pumpe

Razlike između Equil flaster inzulinske pumpe i
inzulinske pumpe sa kateterom

Set EQUIL flaster inzulinske pumpe

PDA uređaj

Pametni sistem za upravljanje bazalnim i bolusnim nivoima

Pumpa

Bez katetera, kompaktna, sa težinom od samo 23g. predstavlja vrhunski uređaj za upravljanje dijabetesom. Equil je trenutno najmanja i najlakša inzulinska pumpa na tržištu.

Aplikator kanile

Mehanizam aplikatora omogućava brzo i sigurno postavljanje smanjujući nelagodu i olakšavajući proces aplikacije infuzionog seta.

Infuzioni set

Pruža korisnicima diskretnost, eliminišući potrebu za kateterom. Tehnologija direktnog ubrizgavanja osigurava precizno doziranje inzulina (0,025IU), prilagodljivo individualnim potrebama.

Rezervoar sa adapterom

Kompaktan, lako punjiv i prilagođen dinamici kretanja nivoa glukoze u krvi i terapeutskim potrebama korisnika. Rezervoar Equil pumpe osigurava pouzdanu i efikasnu isporuku inzulina.

Postavljanje Equil pumpe

Upotreba PDA uređaja

Korisničko uputstvo

Hvala vam što ste odabrali EquilTM flaster sistem inzulinske pumpe. Mi vjerujemo da će vam EquilTM osigurati bolju kontrolu vašeg dijabetesa i pomoći vam da imate bolju kvalitetu života. Ovaj korisnički vodič je dizajniran da vam pomogne da razumijete terapiju inzulinskom pumpom i rad vaše EquilTM flaster pumpe. Preporučujemo da blisko sarađujete sa svojim zdravstvenim radnikom kako biste bili sigurni da razumijete kako pumpa funkcioniše i da možete bezbjedno i efikasno započeti terapiju.

Mjere opreza pri korištenju inzulinske pumpe. Pumpa se koristi za davanje insulina osobama sa dijabetesom. Ako se nepravilno koristi, može izazvati situacije opasne po život.

  • Prije početka upotrebe pumpe, molimo vas da pažljivo pročitate uputstvo za upotrebu. Pacijent mora biti obučen od strane zdravstvenog radnika i treba da koristi pumpu tek nakon što savlada proceduru korištenja. Vaš doktor bi trebao razviti poseban sistem isporuke inzulina isključivo dizajniran za vas. Vaš doktor treba prilagoditi postavke sistema i eventualno posmatrati njegovu efikasnost praćenjem nivoa glukoze u krvi četiri puta na dan dok terapija ne bude stabilna.
  • Trebali biste održavati česte kontakte sa svojim doktorom. Osnovna podešavanja pumpe treba izvršiti pod strogim nadzorom kvalifikovane osobe.
  • Trebalo bi da imate dovoljno znanja iz oblasti dijabetesa, te znati kako regulisati svoj nivo glukoze u krvi primjenom inzulinske terapije i dijete. Trebali biste razumjeti efekte hiperglikemije i hipoglikemije i kako spriječiti ova stanja.
  • Ako pumpa ne isporučuje potreban inzulin, odmah prekinite sa upotrebom sistema i razmislite o korištenju vašeg seta za hitne slučajeve za inzulin. Obratite se svom doktoru i/ili lokalnom distributeru za podršku.
  • Budite sigurni da postupate strogo u skladu sa ovim uputstvom, nepoštivanje uputa može izazvati probleme. Kompanija Microtech Medical ne preuzima odgovornost pravne obaveze koje proizlaze iz zloupotrebe.
  • Ovaj proizvod se može koristiti samo uz U-100 inzulin.
  • Koristiti samo MicroTech Medical potrošni materijal za jednokratnu upotrebu uz Sistam EquilTM.

Mobilni dijabetes asistent (PDA) uređaj je glavni interfejs za cijeli sistem. Pri korištenju imajte na umu sljedeće mjere predostrožnosti:

  • ne dozvolite drugima da rukuju vašim PDA uređajem, osim kvalifikovanih zdravstvenih radnika
  • molimo da uvijek pazite da baterija bude napunjena
  • PDA uređaj nemojte ispuštati ili pokvasiti jer bi to moglo uzrokovati kvar.
Scroll to Top